Напазарувай, дори когато нямаш кухня

Има моменти, в които нямаш кухня или не искаш да я използваш по някаква причина. Но храненето остава на дневен ред, а ако предпочиташ все пак да хапваш вкъщи, нещата стават по-сложни. Затова започваме с поредица статии, в кито ще поговорим как да се изхранваш в такива моменти. И тъй като това е процес, започваме с пазаруването.

Пазарувай неща, които могат да бъдат съхранявани в шкафа и такива, които обичаш да хапваш. Възможностите са доста по-многобройни, отколкото си мислищ: дори и да нямаш кухня, можеш да се запасиш с хляб, ядки и масла от ядки (освен фъстъчено масло, вече дори и в нашите магазини можеш да намериш вариации на маслата от ядки), желета, овесени ядки, сушени плодове, бадеми, ябълки, круши, авокадо, чери домати, зехтин и сол. Цитрусовите плодове могат да бъдат съхранявани в продължение на няколко дни при стайна температура. Не забравяй пакетираните стоки, които не са нито твърде скъпи, нито много нездравословни, като пълнозърнести бисквити или гранолата.

Все пак, ако нямаш и хладилник, не забравяй, че дори и храните, които не се нуждаят от охлаждане, не са вечни. Затова не се изкушавай да се запасиш с храна за повече от две седмици. По-скоро, пазарувай нещата от основна необходимост, а за тези, които ти се иска да хапнеш винаги можеш да „скочиш“ набързо до близкия магазин. Купувай по-малки количества – както от пакетираните храни, така и тези, които се продават „насипно“.

One thought on “Напазарувай, дори когато нямаш кухня

Comments are closed.