Как да сготвим без кухня – идеи за лесни ястия без готвене

Твоята мантра: събирам, адаптирам, не готвя! Познахме ли?

Може би не съвсем, но през повечето време ти се иска да си като на на къмпинг пътуване без уреди за готвене като печка и фурна. А може би положението наистина е такова. Няма значение – решение винаги има, а понякога е не само бързо, но и вкусно! Става дума за ястията, които не се готвят.

В тази статия ще дадем някои насоки, но като цяло можеш да разгледаш блога – твоята мантра е и наша 🙂 Класически, първата асоциация за ястия, които не се готвят, са сандвичи и може би консерви. Дори понякога салати, въпреки че те не са толкова засищащи.

Но разнообразие винаги може да има – например с консерва риба тон, малко зелена салата, царевица (отново от консерва), малко авокадо и пармезан може да с получи доста засищаша салата.

Отскоро хумусът също е достатъчно разпространен из нашите магазини. Смесен с натрошено сирене може да се намаже на филийка като приятен и вкусен апетайзър. Ако не харесваш хумус, може да го замениш с маслинова паста. Гарнирано с домат или краставица, резултатът е с доста интересен вкус.

Бобовите салати също са вкусни, не изискват време или особен ресурс, а са особено лесни – взимаш консерва с боб, добавяш зехтин и лимонов сок, както и любими билки или подправки за по-богат вкус и… воала, ястието е готово. Можеш да го гарнираш със салата от консерва домати, към която са добавени нарязан на ситно лук и магданоз.

Едно класическо предложение са накиснати овесени ядки – заливаш ги с вода предната вечер, а на сутринта добавяш натрошени орехи или други ядки, сушени плодове и мед.

И за финал една малко нестандартна идея – нарежи една ябълка, смеси мед и горчица за сандвичи, вземи филийки чедър и нареди всичко в питка за сандвичи. Може да препечеш сандвича на тостер, ако имаш желание.

Това са само предложения. Сигурни сме, че и ти имаш немалък набор от изпитани творчески рецепти, които са не само бързи, но и много вкусни. Ще се радваме да ги споделиш като коментар под статията…